Een eigen website maken via WordPress: kies je voor de .com of .org versie?

19 oktober 2021
Website maken Wordpress

Als je je eigen website wil maken, maar niet weet waar je moet beginnen, dan is het goede nieuws dat het nu gemakkelijker is dan ooit. Je kan gemakkelijk een website maken met WordPress. Het enige wat je nodig hebt is wat tijd en geduld! In dit artikel overlopen we hoe je een nieuwe blog aanmaakt en begint met het bouwen van je site op WordPress.

WordPress.org vs WordPress.com

Er zijn twee verschillende versies van het platform, waarvan je op de hoogte moet zijn voor je je site maakt. Ze kunnen een verschil maken in hoeveel controle je over je website en de mogelijkheden ervan hebt! In het algemeen raden we aan met WordPress.org te beginnen omdat het meer flexibiliteit en aanpasbaarheid biedt . Als je net begint, ga dan gerust voor WordPress.com – maar als je site eenmaal draait is het een goed idee om over te stappen op het zelf-gehoste platform, zodat je meer uit je website kunt halen!

WordPress.org: Eigen domeinnaam en meer flexibiliteit

Met de .org versie van het platform, heb je meer controle over je website. Je kunt WordPress gemakkelijk zelf installeren met maar een paar kliks! De .org versie van het platform is ook compatibel met elk thema of elke plugin die je op je site wilt gebruiken – het is eigenlijk alsof je onbeperkte mogelijkheden hebt om aan te passen hoe je blog eruit ziet en werkt.

Één ding over .org dat je moet weten als je je website gaat maken is dat je er meer technische kennis voor nodig hebt dan voor de .com versie. Je zult WordPress, thema’s, plugins, enz. zelf moeten kunnen installeren en bijwerken – dus als dit intimiderend klinkt, begin dan gerust met het eenvoudigere .com platform! WordPress.com: Gemakkelijker een site maken

WordPress.com: gemakkelijk een eigen website maken

De .com versie van WordPress is iets beperkter dan de zelf-gehoste optie, maar je kunt er heel eenvoudig en gemakkelijk je website mee opzetten! Houd er wel rekening mee dat je met deze versie minder controle hebt over hoe je blog eruit ziet – dus als je totale aanpassing wilt, raden we je aan in plaats daarvan voor het .org platform te gaan!

De .com versie staat ook het gebruik van thema’s of plugins uit andere bronnen dan hun eigen bibliotheek niet toe. Ze bieden echter wel een paar heel mooi uitziende gratis thema’s om te beginnen met het ontwerpen van je nieuwe site. Bij het maken van een WordPress site met deze optie, kun je kiezen of je al dan niet ook advertenties op je pagina(‘s) wilt toevoegen.

WordPress.com vs WordPress.org: Welke is het beste voor jou?

Beide versies van het platform hebben hun eigen voor- en nadelen – dus het is aan jou of je een eenvoudige site met beperkte mogelijkheden wilt of een meer uitdagende die veel meer flexibiliteit toelaat. Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het nemen van je beslissing is wat je met je blog hoopt te doen. Wil je gewoon iets heel basaals, ga dan voor .com; weet je genoeg van technische zaken en zoek je een gevorderde blogging ervaring dan is .org misschien iets voor jou.

Facebook
Twitter
LinkedIn