WordPress website onderhouden: dit mag je niet vergeten

17 april 2024

Je hebt een WordPress website gebouwd. Of je dit nu helemaal alleen hebt gedaan of met de hulp van een WordPress professional: een WordPress site is ideaal voor je bedrijf. Maar het succes van de website hangt niet alleen af van het bouwen ervan. Ook het onderhoud is erg belangrijk. Door regelmatig updates door te voeren, zorg je ervoor dat je bezoekers terechtkomen op een gebruiksvriendelijke website. Er zijn echter een aantal taken die vaak vergeten worden. Dit zijn essentiële dingen die je niet over het hoofd mag zien tijdens het onderhouden van een WordPress website.

Software updates doorvoeren

Als eigenaar van een bedrijf log je waarschijnlijk niet iedere dag in op je WordPress website. Je bent namelijk druk bezig met het uitvoeren van je kernactiviteiten. Toch is het verstandig om regelmatig naar de website te kijken. Er kunnen namelijk belangrijke updates zijn. 

Zorg er altijd voor dat je WordPress website up-to-date is. Voer software updates door en vergeet de plugins niet. Deze updates bevatten vaak nieuwe beveiligingsmogelijkheden zodat je website veiliger wordt en beter presteert.

Je aanbod en prijzen aanpassen

Een belangrijk aspect voor het onderhouden van een WordPress website is het regelmatig controleren van de content die erop staat. Wanneer je de website hebt gemaakt, of laten maken, heb je alle informatie correct ingevoerd. Echter, het kan heel goed zijn dat je ondertussen prijzen of producten hebt aangepast. Het is belangrijk om deze wijzigingen direct door te voeren op de website. Zo weet je zeker dat je het juiste assortiment met de goede prijzen communiceert naar je (potentiële) klanten

Snelheid optimalisatie

Een website moet snel laden. Dit is een belangrijk onderdeel voor een goede gebruikerservaring, maar het heeft ook impact op jouw zoekresultaten in de zoekmachines. Een snelle website scoort namelijk beter in Google. Door regelmatig de laadsnelheid van je WordPress website te testen en optimaliseren waar nodig, garandeer je een goede score en fijne gebruikerservaring.

Facebook
Twitter
LinkedIn