Voordelen van het kiezen van beheerde Azure-services voor uw bedrijf

10 augustus 2023

Op dit moment hebben bedrijven van elke omvang de overstap naar de cloud gemaakt om hun activiteiten gestroomlijnder, flexibeler en efficiënter te maken. Met de toenemende populariteit van cloud computing zijn veel cloudproviders, zoals Microsoft Azure, naar voren gekomen met hun eigen set functies en voordelen. Een van de beste manieren om het meeste uit Azure te halen, is door te kiezen voor beheerde Azure-services. Beheerde Azure-services helpen bedrijven op hun cloudreis door proactief onderhoud, beveiliging en monitoring van hun Azure-omgeving te bieden. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste voordelen van het gebruik van Managed Azure-services voor uw bedrijf.

Minder onderhoud inspanningen

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het gebruik van Managed Azure-services is dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over het onderhoud van hun Azure-omgeving. Managed service providers zorgen voor alles, van het updaten van de Azure-applicaties tot serveronderhoud, waardoor bedrijven tijd en middelen vrijmaken. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op hun kerncompetenties zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van cloud infrastructuren.

Verbeterde beveiliging

Als het gaat om cloudbeveiliging, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Door te kiezen voor Managed Azure-services kunnen bedrijven er zeker van zijn dat hun gegevens en applicaties worden beschermd door de nieuwste beveiligingsmaatregelen. Leveranciers van beheerde Azure-services nemen verschillende proactieve maatregelen om de veiligheid van uw cloudomgeving te waarborgen, zoals tweefactorauthenticatie, geavanceerde firewalls, actieve antivirus- en malwarebescherming, evenals regelmatige beveiligingsaudits.

Deskundige ondersteuning en begeleiding

Een ander voordeel van Managed Azure-services is 24/7 deskundige ondersteuning en begeleiding voor uw Azure-omgeving. Leveranciers van beheerde Azure-services bieden doorgaans een team van technische experts met uiteenlopende vaardigheden om bedrijven te helpen met hun Azure-omgeving, zoals bijvoorbeeld ACC-ICT.com.Dit kan van onschatbare waarde zijn als het gaat om het oplossen van problemen die zich kunnen voordoen in de cloudomgeving. Bovendien kunnen ze bedrijven begeleiden bij het nemen van de meest geschikte cloud infrastructuur beslissingen op basis van hun specifieke zakelijke behoeften.

Geavanceerde monitoring en rapportage

Beheerde Azure-serviceproviders gebruiken geavanceerde tools en technieken om de prestaties van Azure-applicaties en -infrastructuur te bewaken. Door dit te doen, kunnen ze mogelijke problemen in een vroeg stadium identificeren, waardoor downtime en serviceonderbrekingen worden geminimaliseerd. Deze providers bieden bedrijven realtime inzichten en gedetailleerde rapporten over de prestaties van hun Azure-omgeving, waardoor bedrijven weloverwogen beslissingen en optimalisaties kunnen nemen.

Kosteneffectiviteit

Cloudinfrastructuur kan duur zijn, vooral wanneer bedrijven deze zelf proberen te beheren. Beheerde Azure-serviceproviders bieden bedrijven een kosteneffectieve oplossing waarmee ze hun Azure-omgeving tegen lagere kosten kunnen beheren in vergelijking met het inhuren van een intern IT-team. Beheerde Azure-serviceproviders kunnen bedrijven ook helpen hun cloudinfrastructuur te optimaliseren, waardoor onnodige kosten worden verminderd.

Aangezien bedrijven cloudtechnologieën blijven gebruiken, kan het een uitdaging zijn om de juiste cloudprovider en het type cloudservices te kiezen. Beheerde Azure-services zijn een uitstekende keuze voor bedrijven die de complexiteit van het zelf beheren van hun cloudomgeving willen vermijden. Beheerde Azure-services – bieden bedrijven toegang tot 24/7 deskundige ondersteuning, verbeterde beveiliging, proactief onderhoud, geavanceerde rapportage- en monitoringtools en kosteneffectief cloudinfrastructuurbeheer. Met de voordelen van Managed Azure-services kunnen bedrijven een krachtige en betrouwbare cloudomgeving verwachten terwijl ze zich concentreren op hun kerncompetenties.

Facebook
Twitter
LinkedIn